Nadpozemská (1.díl trilogie o andělech)

07.06.2013 14:39

Clara je ze čtvrtiny anděl, Quartarius, a v dospívání se jí začínají ukazovat vize. Vidí kluka v hořícím lese a má dojem, že jej musí zachránit. Kvůli tomu se musí se svou mamkou i bráchou přestěhovat do Wyomingu. Tam se pozná s Wendy, jejím bratrek Tuckerem, Angelou, ale i s klukem z vize, Christiana. Ten je pro ni jako princ z pohádek. A naopak je tu Tucker, který se nejdřív jeví jako namachrovaný kluk, kterýho nic nezajímá. Jenže se Clara plete. Ještě než začnou prázdniny spolu začnou chodit. Ale nadejde den, kdy musí splnit svůj úkol. V ten den, ale vznikne ještě jeden požár a tam je uvězněný Tucker. Místo aby letěla pro Christiana, zachrání nejdřív Tuckera a až potom letí za ním. Potom zjistí, že Christian je anděl taky a oba dva jsou překvapeni. 

Pár dnů na to Claru napadne Černokřídlý. Nějakým způsobem přivolá svou mamku a obě dvě je zanese na okraj pekla. Tam s ním "bojují" pomocí svatozáře a díky ní se taky dostanou v pořádku domů.

 

Je to super knížka a překvapilo mě, že si Clara nevybrala Christina. Většinou to tak bývá, že si vybere kluka, kterýho vidí jako prvního (př. Stmívání apod.) .... Je to romantické a líbí se mi jak Tucker s Clarou k sobě hledají cestu způsobem, že jsou jako nejlepší přátelé, ale hold to tak někdy bývá. :) Jenom mi trochu vadilo (ale to je takový detail), že je tam málo akce, zvratů a napětí, ale jinak to je velmi zajímavá knížka. Doporučuji! :)